Polícia v Saudskej Arábii zatkla dvoch mužov, ponúkali objatia zadarmo

NETKY.SK • 22 November 2013, 11:23 • 2 min
Polícia v Saudskej Arábii zatkla dvoch mužov, ponúkali objatia zadarmo

RIJÁD - Náboženská polícia v Saudskej Arábii zadržala dvoch mladých mužov, ktorí na jednej z ulíc Rijádu ponúkali objatia zadarmo. Informovali o tom vo štvrtok viaceré miestne denníky.

slovakia

left justify in out

Mladí muži si na svoju akciu vybrali rušnú ulicu Talíja v centre Rijádu. Ako je zvykom, na hrudi mali plagáty s nápisom v agličtine "Free hugs", informovala agentúra BELGA. Hnutie Objatia zadarmo je rozšírené na celom svete a jeho aktivisti v uliciach miest ponúkajú okoloidúcim možnosť dať sa objať a narušiť tak anonymitu a uzavretosť ľudí, ktoré sú typické pre veľké aglomerácie. Kampaň je príkladom nezištných skutkov, vykonaných s cieľom zlepšiť náladu iným. Jej účelom nie je získavanie mien, telefónnych čísel alebo nadväzovanie vzťahov. Iniciatíva vyvolala na sociálnych sieťach pomerne veľkú polemiku medzi jej odporcami a prívržencami.

Úlohou náboženskej polície v Saudskej Arábii je dohliadať na dodržiavanie dobrých mravov, často je však terčom kritiky za zneužívanie svojich právomocí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona