Polícia v Rusku zadržala známeho britského aktivistu za práva homosexuálov

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 17:27 • 2 min
Polícia v Rusku zadržala známeho britského aktivistu za práva homosexuálov

MOSKVA - Príslušníci ruskej polície zadržali vo štvrtok britského aktivistu za práva homosexuálov Petra Tatchella, ktorý držal na moskovskom Červenom námestí sólový protest. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Polícia ako dôvod uviedla, že počas majstrovstiev sveta vo futbale, ktoré sa tento rok konajú v Rusku, je nelegálne organizovať takéto protesty.

 

Tatchell, ktorý podobné demonštrácie organizuje po celom svete už niekoľko rokov, chcel podľa vlastných slov poukázať na porušovanie ľudských práv homosexuálov v Čečensku.

 

Podľa agentúry Reuters príslušník polície Tatchellovi povedal, že takéto protesty ruské právo počas futbalového šampionátu zakazuje, a vyzval ho, aby prestal. Po dlhej konverzácii britského aktivistu odviedli do policajného auta.

 

Tatchell však podľa spravodajskej televízie Sky News upozornil, že takéto sólové protesty si nevyžadujú povolenie od úradov alebo polície.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona