Polícia v Rusku počas nedeľných protestov pozatýkala viac než tisíc osôb

NETKY.SK • 10 September 2018, 14:20 • 2 min
Polícia v Rusku počas nedeľných protestov pozatýkala viac než tisíc osôb

MOSKVA - Počas protivládnych protestov, ktoré sa konali v nedeľu naprieč celým Ruskom, pozatýkali poriadkové sily viac než tisíc osôb. Informovala o tom v pondelok ľudskoprávna skupina OVD-Info, ktorá monitoruje policajné zásahy.

slovakia

left justify in out

Zároveň zverejnila mená zadržaných na svojej webovej stránke. Ako uviedla, policajti podľa jej zistení zatkli 1 018 ľudí, pričom takmer polovicu z nich v Petrohrade. Druhé najväčšie mesto Ruskej federácie zažilo najtvrdšie zásahy proti demonštrantom, pričom policajti zatýkali aj mladistvých a starších ľudí.

Protesty sa konali napriek tomu, že opozičný líder Alexej Navaľnyj, ktorý ich zvolal, je práve vo väzení. Protikorupčný aktivista musel koncom augusta na 30 dní za mreže za organizovanie iného januárového protestu. Nedeľné demonštrácie sa konali v desiatkach miest po celej krajine. Zamerané boli proti zvyšovaniu veku odchodu do dôchodku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona