Polícia v prvých júlových dňoch odhalila päť prípadov prevádzačstva

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 15:46 • 2 min
Polícia v prvých júlových dňoch odhalila päť prípadov prevádzačstva

BRATISLAVA - V dňoch 2. až 4. júla odhalili policajti päť prípadov prevádzačstva. Vyšetrovateľ už obvinil v tejto súvislosti šesť osôb, ktorým pri preukázaní viny hrozí väzenie na tri až osem rokov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, dva prípady sa stali v blízkosti východoslovenskej Uble. "V prvom prípade mali občania Ukrajiny, 41-ročný Ivan K. a 26-ročný Vasyl P., previesť dvoch nelegálnych migrantov vietnamskej štátnej príslušnosti, za čo mali zinkasovať 500 eur," uviedla policajná hovorkyňa.
     

V druhom prípade sa o prevádzačstvo pokúsil 20-ročný Slovák Ján L., ktorý chcel cez ukrajinsko-slovenskú hranicu prepašovať päť nelegálnych migrantov z Afganistanu. "Zatiaľ čo slovenský prevádzač čelí obvineniu, Afgancov naše orgány vyhostili a v zmysle readmisnej dohody boli vrátení na Ukrajinu," ozrejmila Baloghová.
     

Ďalšie prípady prevádzačstva odhalili príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície na hraničnom priechode Čunovo.
     

V prvom prípade policajti odhalili šiestich nelegálnych migrantov zo Sýrie, medzi ktorými boli aj dve deti. V druhom prípade sa 26-ročný občan Švédska a 25-ročný občan Sýrie pokúsili v aute previezť sýrsku rodinu, dvoch dospelých a dve deti vo veku päť a šesť rokov.
     

V poslednom prípade mal 21-ročný Rumun prevážať 25 štátnych príslušníkov Afganistanu, štyroch štátnych príslušníkov Iraku a jedného z Iránu. Všetci smerovali do Rakúska. Medzi migrantmi bolo aj päť maloletých Afgancov bez sprievodu. "Tí boli na základe rozhodnutia súdu umiestnení do detského domova, ostatní migranti budú vrátení do Maďarska," uviedla Baloghová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona