Polícia v prípade potreby rozpustí protesty v Bratislave

NETKY.SK • 5 August 2021, 17:47 • 2 min
Polícia v prípade potreby rozpustí protesty v Bratislave

BRATISLAVA - Bratislavské Staré Mesto je v prípade potreby pripravené dnešné protesty v hlavnom meste rozpustiť. Informoval o tom hovorca Starého Mesta Matej Števove.

slovakia

left justify in out

"Zástupcovia mestskej časti priebeh protestov monitorujú v súčinnosti so štátnou políciou a v prípade, že nastanú skutočnosti, ktoré by viedli k zákazu zhromaždenia, ako je napríklad páchanie trestných činov, podnecovanie k násiliu alebo potláčaniu základných ľudských práv, je mestská časť pripravená zhromaždenie rozpustiť," uviedol hovorca a dodal, že ide o krajné riešenie.

 

AKTUALIZÁCIA: Na protestoch došlo k zraneniu policajta z antikonfliktného tímu

 

Vyzývajú organizátorov aj účastníkov zhromaždenia, aby sa zdržali akéhokoľvek protiprávneho konania a aby neblokovali dopravu.

 


Po minulotýždňových neohlásených protestoch, pri ktorých bola na niekoľko hodín ochromená doprava v Starom Meste a následne aj v iných častiach Bratislavy, sa vedenie mestskej časti vrátane starostky Zuzany Aufrichtovej zúčastnilo na niekoľkých koordinačných stretnutiach venovaných bezpečnosti mesta počas protestov.

 

 

"Na základe dohody zo stredajšieho koordinačného stretnutia so zástupcami krajského riaditeľstva Policajného zboru urobilo v rámci bezpečnosti Staré Mesto niekoľko opatrení vrátane uzatvorenia priľahlej Prezidentskej záhrady, a aj naďalej intenzívne komunikujeme s políciou," skonštatoval Matej Števove.

 

AKTUALIZÁCIA: Pred parlamentom práve protestujú demonštranti. Zasahuje polícia aj ťažkoodenci!


"Sloboda prejavu a právo na verejné deklarovanie názoru nesmú byť uplatňované na úkor bezpečného života ani za cenu porušovania zákonov. Pri Prezidentskom paláci sa dnes koná zhromaždenie, ktorého účastníci sa pokúšajú bezpečný život priamo atakovať - priamymi útokmi, konfliktami, výtržníctvom a pokusmi o blokovanie dopravy, ale tiež zhromažďovaním veľkého počtu ľudí v období pandémie bez rúšok či respirátorov," upozornila starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová a dodala, že Bratislava je mesto, kde sa dodržiavajú protipandemické pravidlá a vidieť to aj na staromestských kultúrnych podujatiach.

Aj napriek tomu, že oznamovatelia zhromaždenia deklarovali, že nie je ich zámerom narúšať dopravu v Bratislave, prišlo k pokusom dopravu zablokovať na rôznych miestach po celom území mesta. "Túto situáciu polícia operatívne rieši a momentálne má dopravnú situáciu pod kontrolou," uzavrel hovorca Steráho mesta Bratislava.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona