Polícia v prípade napadnutia dôchodcu sekerou obvinila trojicu mužov

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 12:43 • 2 min
Polícia v prípade napadnutia dôchodcu sekerou obvinila trojicu mužov

KECEROVCE - Policajný vyšetrovateľ obvinil trojicu mužov z osady v Kecerovciach (okr. Košice okolie) zo zločinov porušovania domovej slobody a ublíženia na zdraví a prečinu krádeže v štádiu pokusu.

slovakia

left justify in out

Podľa polície jeden z obvinených, 32-ročný Ján, pri vlámaní sa do komory rodinného domu v noci na 11. júla v Kecerovciach dvakrát udrel sekerou do hlavy 84-ročného majiteľa, ktorý ho prichytil pri čine.

Okrem Jána sú obvinení Ondrej (21) a Pavol (18). Polícia dnes informovala, že po predchádzajúcej dohode 11. júla okolo 2.00 h preliezli oplotenie vedúce na pozemok rodinného domu. Obvinený Ján začal páčiť vchodové dvere vedúce do komory, pričom v dome sa rozsvietilo svetlo. Dvaja obvinení z miesta ušli, tretí aj napriek tomu vnikol do komory cez okno. "Následne prešiel neuzamknutými dverami do príručného skladu, kde do nájdeného batohu začal nakladať rôzne elektrické káble, predlžovacie káble, mosadzné súčiastky a iné veci. Pri čine ho však prichytil 84-ročný majiteľ domu, ktorého obvinený Ján sekerou dvakrát udrel do hlavy," uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. 

 

Násilník spôsobil dôchodcovi zlomeninu klenby lebečnej, tržnú ranu tváre a temena s dobou liečenia nad 42 dní. Obvinených umiestnili do cely policajného zaistenia. Dvom obvinením hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov, Jánovi na 5 až 12 rokov. "Nie je vylúčené, že na základe znaleckých dôkazov, môže dôjsť k zmene právnej kvalifikácie zo zločinu ublíženia na zdraví aj na obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu," dodal Szabó. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies