Polícia v Petrohrade zadržala 4 gejských aktivistov

NETKY.SK • 8 Február 2014, 07:34 • 2 min
Polícia v Petrohrade zadržala 4 gejských aktivistov

PETROHRAD - Ruská polícia v deň otvorenia olympijských hier zadržala v Petrohrade štyroch aktivistov za práva gejov, ktorí na jednom z tamojších priestranstiev rozvinuli transparent citujúci úryvok z Olympijskej charty zakazujúci akúkoľvek formu diskriminácie.

slovakia

left justify in out

Podľa spoluaktivistky Nataľje Cymbalovovej chcela skupina v piatok demonštrovať na petrohradskom Vasilevskom ostrove, po chvíli však proti nej zasiahli policajti. Samospráva druhého najväčšieho mesta Ruska prijala ešte v roku 2012 nariadenie zakazujúce takzvanú propagáciu homosexuality na verejnosti a od minulého leta platí podobná norma v celej krajine, čo vyvolalo protesty v zahraničí vrátane výziev na bojkotovanie olympijských hier.

Ruské zákony tiež zakazujú akékoľvek nepovolené protesty. Polícia zadržanie aktivistov zatiaľ nechcela komentovať. Podľa ruských a zahraničných médií bezpečnostné zložky v piatok zasahovali aj proti skupine demonštrantov pri moskovskom Červenom námestí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies