Polícia v Paríži vysťahovala migrantov, ktorí obsadili budovu lýcea

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 13:46 • 2 min
Polícia v Paríži vysťahovala migrantov, ktorí obsadili budovu lýcea

PARÍŽ - Francúzska polícia dnes vysťahovala skupinu 150 migrantov, ktorí pred dvoma týždňami na severe Paríža obsadili budovu strednej školy v rekonštrukcii. V skupine migrantov sú Afganci, Jemenčania, Sudánčania, Eritrejčania a Somálčania.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala televízia France 2, polícia začala s evakuáciou budovy v skorých ranných hodinách. Zakrátko došlo k potýčkam s demonštrantmi, ktorí sa zhromaždili pred budovou a vytvorením ľudskej reťaze sa snažili zabrániť vysťahovaniu migrantov. Polícia proti demonštrantom použila slzotvorný plyn.

 

O vysťahovaní migrantov z budovy rozhodol na podnet regionálnej rady príslušný súd ešte 29. apríla.

 

Strednú školu - lýceum Jeana Jaursa - začalo asi 150 migrantov okupovať v noci na 22. apríla. Postupne sa k nim pridali aj ďalší.

 

Hlavná časť migrantov patrila do skupiny osôb, ktorých tábor pod mostnými nájazdmi metra na stanici Stalingrad na severovýchode Paríža svojho času zlikvidovala polícia. Medzičasom tam vzniklo nové táborisko, ktoré polícia vypratala uplynulý pondelok. Tábor bol domovom viac ako 1600 ľudí. Migrantov presťahovali do prijímacích centier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies