Polícia v Lyone rozháňala mladých ľudí slzotvorným plynom

NETKY.SK • 22 Október 2010, 07:05 • 2 min
Polícia v Lyone rozháňala mladých ľudí slzotvorným plynom

Polícia v Lyone rozháňala mladých ľudí slzotvorným plynom

slovakia

left justify in out

img

Mladí ľudia vo francúzskom meste Lyon dnes prevrátili auto a hádzali do policajtov fľaše. Polícia použila na rozohnanie demonštrantov slzotvorný plyn.
      Mesiace trvajúce mierové protesty proti penzijnej reforme vo Francúzsku vyústili do násilia na viacerých miestach krajiny. Zrážky medzi mladistvými a políciou boli v Lyone aj v stredu.
      V prístave Marseille dnes demonštranti čiastočne zablokovali letisko, v krajine tiež vznikli blokády v okolí stredných škôl. Protesty proti penzijnej reforme neutíchajú a francúzski odborári v nich chcú pokračovať aj na budúci týždeň.
      Vo Francúzsku sa prejavuje nedostatok pohonných hmôt, na čerpacích staniciach nie je k dispozícii benzín. Štrajky tento týždeň postihli vlakovú i cestnú dopravu, na parížskych letiskách zrušili množstvo letov.
      Vláda prezidenta Nicolasa Sarkozyho považuje penzijnú reformu za kľúčovú pri úsilí znížiť deficit rozpočtu a udržať funkčnosť dôchodkového systému.
      Verejnosťou podporované francúzske odborové zväzy žiadajú, aby sa upustilo od zákona, ktorý zvyšuje vek odchodu do dôchodku zo 60 na 62 rokov. Vlna protestov zasiahla celú krajinu, ale Sarkozy je neústupčivý.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies