Polícia v Londýne na demonštrácii proti terorizmu zadržala 14 ľudí

NETKY.SK • 2 Apríl 2017, 10:39 • 2 min
Polícia v Londýne na demonštrácii proti terorizmu zadržala 14 ľudí

LONDÝN - Sobotňajší pochod proti terorizmu v uliciach Londýna sa skončil zadržaním 14 ľudí.

slovakia

left justify in out

Akcia, ktorú zvolali nacionalistické združenia Liga na obranu Anglicka a Británia na prvom mieste, mala byť protestom proti nedávnemu teroristickému útoku na Westminsterskom moste v Londýne. Na pochode so začiatkom na Trafalgarskom námestí sa zúčastnilo do 300 ľudí.

 

Pochod prerástol do prerástol do potýčok, keď sa ultrapravicoví demonštranti na trase dostali do stretu s antifašistami. Polícia sa snažila oba tábory oddeliť, čím zabránila väčším zrážkam. Pri svojich zásahoch policajti zadržali 14 ľudí, informoval na svojej webovej stránke denník The Times.

 

Útok z 22. marca, ktorý bol dôvodom pochodu, si vyžiadal štyri obete. Jeho páchateľom bol 52-ročný islamský extrémista Khalid Masood zrazil a usmrtil troch chodcov a následne pred vstupom do budovy britského parlamentu dobodal neozbrojeného policajta.

 

Polícia si myslí, že Masooda, ktorý sa narodil v Británii, inšpirovala k 82-sekundovému útoku extrémistická ideológia. Neobjavila však žiadne dôkazy, že by bol býval v priamom spojení s extrémistickou organizáciou Islamský štát alebo s al-Káidou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies