Polícia v Kumanove zasahovala proti ozbrojenej skupine

NETKY.SK • 9 Máj 2015, 13:07 • 2 min
Polícia v Kumanove zasahovala proti ozbrojenej skupine

KUMANOVO - Ťažko ozbrojení macedónski policajti dnes vstúpili na predmestie macedónskeho mesta Kumanovo; podľa hovorcu ministerstva vnútra išlo o operáciu proti "ozbrojenej skupine".

slovakia

left justify in out

Miestne médiá informovali, že ráno bolo počuť streľbu z automatických zbraní.

 

Udalosť zvýšila obavy z nestability bývalej juhoslávskej republiky po mesiacoch politickej krízy.

 

Fotograf agentúry Reuters povedal, že špeciálne policajné jednotky v obrnených vozidlách uzavreli predmestia Kumanova, ktoré leží asi 40 km severne od hlavného mesta Skopje. Cez oblasť prelietavali helikoptéry.

 

K policajnému zásahu došlo v oblasti, v ktorej sa v roku 2001 odohrali strety medzi vládnymi silami a albánskymi partizánmi. Vypuknutie občianskej vojny odvrátil až zásah západnej diplomacie.

 

Zdroj z nemocničného prostredia povedal pre Reuters, že najmenej traja policajti boli vážne zranení.

 

Hovorca ministerstva vnútra povedal, že polícia začala operáciu na základe "získanej informácie o ozbrojenej skupine". Bližšie podrobnosti ale neposkytol.

 

Udalosť pravdepodobne prehĺbi obavy Západu zo stability Macedónska. Opozícia obviňuje vládu z nezákonného odpočúvania a rozsiahleho zneužívania právomocí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies