Polícia v Košickom kraji riešila na cestách desiatky nehôd a škodových udalostí

NETKY.SK • 2 December 2019, 15:35 • 2 min
Polícia v Košickom kraji riešila na cestách desiatky nehôd a škodových udalostí

KOŠICE – V súvislosti so snehovou nádielkou na cestách Košického kraja zaznamenala polícia v pondelok desiatky dopravných nehôd a škodových udalostí.

slovakia

left justify in out

Situáciu komplikovali vodiči, ktorí vyrazili na zasnežené cesty ešte s letnými pneumatikami.

 

"Policajti na cestách Košického kraja dokumentovali do 9.30 h osem dopravných nehôd a 29 škodových udalostí. Všetky udalosti v cestnej premávke sa policajti snažili zrealizovať v čo najkratšom čase, aby predišli vzniku ďalších kolízií," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

 

Krajský policajný riaditeľ Radoslav Fedor podľa nej ráno cestou do práce osobne zareagoval na zhoršujúcu sa situáciu na horskom prechode Dargov, kde v tom čase husto snežilo a na vozovke sa tvorila súvislá vrstva snehu. Výstražným zvukovým a svetelným znamením zastavil dva kamióny, ktoré sa predbiehali, a upozornil ich vodičov.

 

"Zároveň vydal pokyn, aby všetky nákladné vozidlá, smerujúce na horský prechod Dargov, boli odstavené a vyčkali až do príchodu cestárov, prípadne do jeho sprejazdnenia," uviedla Ivanová.

 

Pre kamiónovú dopravu bol horský prechod Dargov úplne neprejazdný od 9.00 do 9.30 h. Po vykonaných opatreniach cestármi bol sprejazdnený v oboch smeroch. Pre kamiónovú dopravu bol približne od 9.30 h neprejazdný Veľatský kopec, aj ten cestári následne sprejazdnili.

 

K problémom a čiastočným obmedzeniam na jazdu v jednom jazdnom pruhu došlo na úseku ciest Vtáčkovce – Kecerovce na ceste III/3336 z dôvodu tvorby poľadovice a rovnako tak na úseku Družstevná pri Hornáde – Košice na ceste III/3390. Dopravu na úseku cesty Bohdanovce - Slanské Nové Mesto odkláňali cez obce Ďurkov a Ruskov, neskôr bol smer na Trebišov sprejazdnený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies