Polícia v kontajneroch z Číny objavila fejkové hračky, škodu vyčíslili na desaťtisíce eur

NETKY.SK • 30 November 2015, 10:37 • 2 min
Polícia v kontajneroch z Číny objavila fejkové hračky, škodu vyčíslili na desaťtisíce eur

BRATISLAVA - Tisícky falzifikátov hračiek známych značiek odhalili dunajskostredskí colníci pri kontrole dvoch kontajnerov z Číny. Zadržali 4 800 plyšových napodobenín Pata a Mata a 864 plastových napodobenín Minecraft.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová, škodu, ktorá by vznikla ich predajom, vyčíslili na 35-tisíc eur. O falošnom tovare boli informovaní aj zástupcovia majiteľov ochranných známok a práve oni rozhodnú o ďalšom postupe - buď budú súhlasiť so zničením tovaru alebo podajú návrh na súd pre falšovanie ochrannej známky.

 

Ako dodala Zlochová, osobe, ktorá porušila zákon o presadzovaní práv duševného vlastníctva colnými orgánmi, môže uložiť colný úrad pokutu od 3 000 eur do 67 000 eur podľa závažnosti a druhu porušenia. Za opakované porušenie uloží colný úrad pokutu až do výšky 135 000 eur.. Colníci zároveň upozorňujú, že falzifikáty svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením môžu byť nebezpečné.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies