Polícia v Kolíne vyšetruje obvinenia zo sexuálneho obťažovania utečeniek

NETKY.SK • 18 Február 2016, 14:04 • 2 min
Polícia v Kolíne vyšetruje obvinenia zo sexuálneho obťažovania utečeniek

BERLÍN - Nemecká polícia vyšetruje obvinenia zo sexuálneho obťažovania utečeniek, ktorého sa údajne dopustili ochrankári v núdzovom ubytovacom zariadení v západonemeckom meste Kolín nad Rýnom. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na políciu.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiat utečeniek napísalo dva otvorené listy obsahujúce obvinenia, že ich sexuálne obťažovali členovia bezpečnostnej služby v školskej telocvični, fungujúcej ako ubytovňa pre utečencov v kolínskej štvrti Poll. Pisateľky listu uviedli aj obvinenie, že bezpečnostná služba zároveň zanedbala svoju povinnosť chrániť utečencov.


Polícia preveruje tieto tvrdenia a vypočula jednu ženu, ktorá bola podľa svojich slov obťažovaná. Utečenky plánujú dnes odovzdať listy aj nemeckému Spolkovému úradu pre migráciu a utečencov.


V jednom z listov sa uvádza, že bezpečnostný personál mal obscénne poznámky voči ženám, a tiež ich fotografoval alebo filmoval pri sprchovaní a dojčení. Napísal to dnes regionálny denník Kölner Stadt-Anzeiger.


V listoch sú tiež výzvy na rýchlejšie vybavovanie žiadostí o azyl, na okamžité odvolanie spomínaného bezpečnostného personálu a na zlepšenie životných podmienok v ubytovni. Fotografie z ubytovne zachytávajú veľké množstvo skladacích ležadiel umiestnených do radov a smeti na podlahe, upozornil denník v článku. "Pre nás nie je telocvičňa ubytovňou, ale väzením," uvádza sa tiež v jednom liste.


Nemecko prijalo v roku 2015 až 1,1 milióna migrantov. Pomalé tempo spracovania žiadostí o azyl a nedostatok financií v 16 spolkových krajinách Nemecka spôsobili, že mnohí utečenci zápasia o základné životné potreby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies