Polícia v Kolíne nad Rýnom použila proti demonštrantom Pegidy vodné delá

NETKY.SK • 9 Január 2016, 17:28 • 2 min
Polícia v Kolíne nad Rýnom použila proti demonštrantom Pegidy vodné delá

KOLÍN - Polícia nemeckého Kolína nad Rýnom použila dnes vodné delá na rozohnanie účastníkov demonštrácie protiislamského hnutia Pegida (Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu), informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Demonštrácia hnutia súvisela so sériou krádeží a sexuálnych útokov, ku ktorým došlo v Kolíne nad Rýnom v noci na 1. januára. Obviňovaní sú z nich cudzinci, zväčša severoafrického a arabského pôvodu. Polícia v Kolíne nad Rýnom zatiaľ eviduje viac ako 200 trestných oznámení vo veci krádeže, fyzického útoku a znásilnenia.

 

Medzi podozrivými je aj najmenej 20 migrantov, ktorí len nedávno pricestovali do Nemecka. V súvislosti s tým Pegida žiada zastaviť prijímanie migrantov v Nemecku.

 

Kolín bol dnes okrem demonštrácie zvolanej Pegidou aj dejiskom protidemonštrácie, ktorú zorganizovala iniciatíva Kolín proti pravičiarom.

 

Podľa výpovedí očitých svedkov polícia v Kolíne nad Rýnom použila vodné delá práve proti pravicovým radikálom. Tí predtým do policajtov hádzali zábavnú pyrotechniku a pivové fľaše. V zrážkach boli zranené najmenej dve osoby, informoval Reuters s odvolaním sa na očitých svedkov. Zásahová polícia okrem toho niekoľko ľudí zatkla.

 

Polícia informovala, že v uliciach Kolína dnes patrolovalo približne 1700 policajtov. Podľa jej tvrdenia situácia v blízkosti hlavnej železničnej stanice, kde sa konala protestná akcia, bola síce napätá, ale pokojná. Denník Kölner Stadt-Anzeiger však medzičasom informoval o potýčkach, napríklad o útoku jedného z aktivistov Pegidy na kameramana nemenovanej televízie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona