Polícia v južnom Nepále spustila paľbu na protestujúcich ľudí, najmenej troch zabila

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 18:20 • 2 min
Polícia v južnom Nepále spustila paľbu na protestujúcich ľudí, najmenej troch zabila

KÁTHMANDU - Polícia v južnom Nepále dnes spustila paľbu na protestujúcich, ktorí sa pokúšali narušiť politické zhromaždenie, a najmenej troch z nich zabila. Mnoho ďalších ľudí na oboch stranách údajne utrpelo zranenia. Informoval o tom predstaviteľ vlády.

slovakia

left justify in out

Bal Krišna Panthi z ministerstva vnútra spresnil, že polícia sa najprv snažila protestujúcich rozohnať bambusovými obuškami a slzotvorným plynom, potom však pálila zo zbraní. Predstaviteľ rezortu vnútra uviedol, že traja ľudia utrpeli smrteľné strelné poranenia.

 

Pri zrážkach utrpelo zranenia aj 33 policajtov, informoval Panthi. Nevedel však povedať, aké zranenia utrpeli protestujúci.

 

Zhromaždenie v meste Radžbiradž, približne 400 kilometrov juhozápadne od metropoly Káthmandu, sa pokúsila usporiadať Komunistická strana Nepálu-Zjednotení marxisti-leninisti (CPN-UML). Etnické skupiny Madhesov z južného Nepálu sú odporcami tejto strany a zaviazali sa, že neumožnia jej zhromaždenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies