Polícia v Juhoafrickej republike pátra po zabijakoch levov, ktorí mŕtvym zvieratám odoberajú hlavy

NETKY.SK • 13 Január 2017, 14:21 • 2 min
Polícia v Juhoafrickej republike pátra po zabijakoch levov, ktorí mŕtvym zvieratám odoberajú hlavy

JOHANNESBURG - Polícia v Juhoafrickej republike (JAR) pátra po zabijakoch levov po tom, čo sa ďalšie tri levie samce našli s odrezanými hlavami a labami - zrejme za účelom rituálu tradičnej mágie. Informovala o tom dnes tamojšia polícia.

slovakia

left justify in out

Levov zabili v stredu v rezervácii pre levy a dravce v mestečku Tzaneen v provincii Limpopo na severe krajiny.

 

Vyšetrovatelia preverujú, ako sa páchatelia mohli do tohto súkromného parku dostať cez bezpečnostný systém. Majiteľ zariadenia Andre de Lange údajne vo vyhlásení pre médiá uviedol, že zločin mohli spáchať osoby, ktoré majú prístup do tohto objektu.

 

Páchatelia po vniknutí do parku prestrihli plot na levej klietke. Špekulácie o tom, že levy mohli byť otrávené, hovorca policajtov nekomentoval, pretože vyšetrovanie tohto prípadu sa ešte neskončilo.

 

Časti zvierat mohli byť použité v rámci tradičného juhoafrického liečiteľstva "muti". Šamani používajú prírodné prípravky a mágiu, vrátane častí zvierat, vo viere, že tým svojim klientom pomôžu pri riešení problémov, získaní zdravia či iných výhod.

 

Hovorca polície pritom práve rituál muti ako možný motív tohto činu nevylúčil. Podľa denníka Business Day bola hodnota levov približne 66.600 dolárov.

 

Išlo už o tretí podobný incident od vlaňajška. V rovnakej oblastí sa našli bez hlavy celkovo tri levie jedince. Či ide stále o tých istých páchateľov, sa nateraz nezistilo, forma prevedenia týchto činov je však rovnaká.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies