Polícia v Jarovciach zadržala slovenského prevádzača a 11 sýrskych migrantov

NETKY.SK • 28 Júl 2017, 06:46 • 2 min
Polícia v Jarovciach zadržala slovenského prevádzača a 11 sýrskych migrantov

BRATISLAVA – Slovenskej polícii sa podarilo zadržať občana SR, ktorý prevážal 11 utečencov zo Sýrie.

slovakia

left justify in out

Príslušníkom polície sa dodávka zdala preťažená, tak sa rozhodli, že vozidlo s rakúskymi ŠPZami preveria. Počas kontroly sa dal vodič na útek. Netrvalo dlho a polícia Slováka zatkla na pozemku rodinného domu, ako sa skrýva v kurníku.

 

Tento incident sa odohral v stredu, informovala polícia. „Policajti zistili, že vo vozidle je aj ďalších 11 osôb, konkrétne zo Sýrie, Pakistanu a Iraku. S vozidlom prekročili pravdepodobne maďarsko-slovenské hranice a smerovali do Rakúska,“ uvádza polícia.

 

Prípadu sa venuje vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii. Podozrivý z prevádzačstva je 38-ročný Slovák, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí trest sedem až 10 rokov väzenia. „Ak dôjde k jeho obvineniu a vyšetrovateľ zistí dôvody väzby, bude navrhovať aj jeho väzbu. Cudzincov prevzalo príslušné oddelenie cudzineckej polície,“ dodáva polícia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona