Polícia v Indii po treťom výbuchu pri sikhskej svätyni zadržala päť ľudí

NETKY.SK • 11 Máj 2023, 15:30 • 2 min
Polícia v Indii po treťom výbuchu pri sikhskej svätyni zadržala päť ľudí

NAÍ DILLÍ - Indická polícia vo štvrtok zadržala päť ľudí v súvislosti s už tretím výbuchom, ktorý v priebehu jedného týždňa otriasol oblasťou v okolí sikhskej svätyne Zlatý chrám v meste Armitsar.

slovakia

left justify in out

Indická polícia vo štvrtok zadržala päť ľudí v súvislosti s už tretím výbuchom, ktorý v priebehu jedného týždňa otriasol oblasťou v okolí sikhskej svätyne Zlatý chrám v meste Armitsar. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

 

Dvaja z podozrivých mali pripraviť v jednej z turistických ubytovní v meste improvizované výbušné zariadenie. Zvyšní traja zaobstarali potrebný materiál. Miestna polícia však neposkytla bližšie informácie o motíve tohto činu s tým, že stále prebieha vyšetrovanie. Počas výbuchu v Zlatom chráme nebol nikto zranený.

 

Pri predchádzajúcich dvoch explóziách, ku ktorým došlo cez víkend a v pondelok, utrpeli zranenia dve osoby. V 80. a 90. rokoch 20. storočia v Indii narastal tlak na vytvorenie samostatného štátu Chálistan, kde by bol hlavným náboženstvom sikhizmus, čo vyvolalo vlnu násilností. V indickom štáte Pandžáb sa v marci začali razie zamerané na sikhských separatistov, ktoré v tejto diaspóre vyvolali protesty a vandalizmus. Nie je však jasné, či tri výbuchy v blízkosti Zlatého chrámu súvisia s týmto konfliktom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies