Polícia v Indii na letiskách dostala príkaz obmedziť úsmev

NETKY.SK • 9 Október 2018, 15:36 • 2 min
Polícia v Indii na letiskách dostala príkaz obmedziť úsmev

NaÍ DILLÍ - Príslušníci ozbrojenej polície na indických letiskách dostali príkaz obmedziť svoje úsmevy. Úrady, ktoré prikročili k tomuto opatreniu, poukazujú na to, že teroristické útoky na USA z 11. septembra 2001 sa sčasti stali pre prílišné zameranie sa na priateľskosť.

slovakia

left justify in out

Centrálne priemyselné bezpečnostné sily (CISF), ktoré majú v Indii na starosti leteckú bezpečnosť, prejdú od "širokého úsmevu" k "postačujúcemu úsmevu", informoval v utorok denník The Indian Express. Podľa tohto zdroja je zámerom daného kroku, aby boli CISF "ostražitejšie".

 

"Nemôžeme byť príliš priateľskí voči pasažierom, pretože jednou z uvádzaných príčin útokov 9/11 bola priveľká dôvera v priateľské črty cestujúcich," povedal šéf CISF Rádžeš Randžán, ktorý spresnil, že personál CISF prejde pod dohľadom medzinárodných odborníkov kurzom behaviorálnej analýzy.

 

India zaznamenala v leteckej preprave počas uplynulého desaťročia šesťnásobný nárast počtu pasažierov, keďže obyvatelia využívajú lepšiu sieť spojov a lacnejšie letenky. Letiská však zápasia s návalom ľudí, pričom analytici odporúčajú vláde investovať do posilnenia kapacity a bezpečnosti.

 

Indická vláda začiatkom mesiaca vyhlásila, že domáci pasažieri už čoskoro nebudú potrebovať pasy, pretože sa pripravuje na letiskách technológia, ktorá bude identifikovať osoby na základe rozpoznávania tváre.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies