Polícia v Grécku zatkla vodiča cisterny, v ktorej pašoval 19 migrantov

NETKY.SK • 24 November 2017, 17:19 • 2 min
Polícia v Grécku zatkla vodiča cisterny, v ktorej pašoval 19 migrantov

ATÉNY - Grécka polícia zatkla 57-ročného vodiča cisternového vozidla podozrivého z pašovania ľudí. V cisterne bolo totiž ukrytých 19 migrantov, informovala v piatok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Utečenci zo Sýrie, Iraku, Pakistanu a Iránu, z nich sedem maloletých, boli za životunebezpečných podmienok prevážaní v cisterne bez ventilácie. Grécka polícia ich objavila v blízkosti hranice s Tureckom. Migranti zrejme prišli pešo z Turecka, než sa na gréckom území skontaktovali s pašerákmi. Tí ich podľa polície plánovali prepraviť do niektorého z prístavov na západe Grécka. Z miest Patras a Igumenitsa totiž denne smerujú trajekty do Brindisi, Bari, Ancony, Benátok a Terstu v Taliansku, píše DPA.

 

Taliansko je v súčasnosti hlavnou lokalitou, kam prichádzajú migranti snažiaci sa dostať do Európy - väčšina z nich sa plaví priamo zo severnej Afriky cez Stredozemné more. Avšak čoraz viac člnov s migrantmi prichádza k talianskym brehom aj z gréckeho alebo tureckého pobrežia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies