Polícia V Grécku informovala o zadržaní šéfa európskeho lúpežného gangu

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 06:00 • 2 min
Polícia V Grécku informovala o zadržaní šéfa európskeho lúpežného gangu

SOLÚN - Gréckej polícii sa podarilo dolapiť šéfa európskeho zločineckého gangu pôsobiaceho v Grécku a Francúzsku, ktorý sa špecializuje na vlámania, lúpeže a vydieranie. Informovala o tom v stredu agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie samotnej polície.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že 57-ročný Gruzínec bol medzi 14 osobami, ktoré zatkla v severogréckom meste Solún počas dvojdňovej operácie. Do tej bolo nasadených vyše 100 policajtov. Medzi zadržanými sú aj ďalší dvaja domnelí vedúci členovia zmienenej zločineckej organizácie.

 

Lúpežný gang je podozrivý z toho, že vlani vykonal v Solúne prinajmenšom 56 vlámaní, pri ktorých odcudzil predmety v hodnote vyše milióna eur. Šéf policajného oddelenia pre boj so zločinom Avraam Aivatzidis opísal kauzu ako jednu z vôbec najdôležitejších v histórii gréckej polície v rámci riešenia prípadov vlámania.

 

Agentúra AP informovala, že ďalších 17 členov zmieneného gangu zadržali medzičasom vo Francúzsku. Pripisujú sa im vlámania v Bretónsku a Normandii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies