Polícia v Chemnitzi zadržala príslušníkov samozvanej občianskej stráže

NETKY.SK • 16 September 2018, 09:12 • 2 min
Polícia v Chemnitzi zadržala príslušníkov samozvanej občianskej stráže

CHEMNITZ - Celkove 15 mužov vystupujúcich ako príslušníci samozvanej občianskej stráže zadržala polícia vo východonemeckom meste Chemnitz, kde vražda pripisovaná imigrantom vyvolala koncom augusta vlnu protestov a výtržností.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak po zhromaždení pravicovo-populistického hnutia Pro Chemnitz, usporiadanom v piatok v centre mesta, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na sobotňajšie vyjadrenia samotnej polície i prokuratúry.

 

Zadržaná skupina po uvedenej demonštrácii údajne ohrozovala účastníkov narodeninovej oslavy a požadovala od nich predloženie dokladov. Prítomní hostia, opisovaní ako "mladistvé a mladé dospelé" osoby, z miesta ušli a zalarmovali políciu.

 

Muži následne v miestnom parku obkolesili sedem ľudí rôznych národností, pričom údajne padali xenofóbne výrazy a došlo k zraneniu 26-ročného Iránca nešpecifikovaným predmetom.

 

Na šiestich samozvaných strážnikov vo veku 27-33 rokov boli vydané zatykače pre podozrenie z výtržníctva s ublížením na zdraví a boli umiestnení do cely predbežného zadržania. Jednému z týchto mužov bol už predtým uložený podmienečný trest, zvyšní majú byť postavení pred súd v zrýchlenom konaní. Ďalších deviatich členov skupiny zatiaľ ponechali na slobode.

 

Z augustového ubodania 35-ročného Nemca s kubánskymi koreňmi v Chemnitzi sú podozriví traja muži, ktorí prišli do Nemecka ako žiadatelia o azyl. Následné výtržnosti, pri ktorých bolo zaznamenané aj násilie zo strany pravicových extrémistov, opísali kancelárka Angela Merkelová a ďalší ako "štvanice" na cudzincov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies