Polícia v Bruseli postrelila ženu po útoku v autobuse, obete nie sú vážne zranené

NETKY.SK • 22 August 2016, 22:27 • 2 min
Polícia v Bruseli postrelila ženu po útoku v autobuse, obete nie sú vážne zranené

BRUSEL - Belgická prokuratúra oznámila, že ženu, ktorá dnes v Bruseli zaútočila v autobuse nožom na troch ľudí, polícia následne postrelila, lebo podozrivá odmietla poslúchnuť príkazy príslušníkov.

slovakia

left justify in out

Bruselskí prokurátori vo vyhlásení takisto napísali, že incident sa stal vo štvrti Uccle v belgickom hlavnom meste.

 

Vo vyhlásení prokuratúry sa podľa tlačovej agentúry AP tiež uvádzalo, že "obete a podozrivého previezli do nemocnice na ošetrenie".

 

Belgická komerčná televízia VTM sa odvolala na nemenovaného bruselského prokurátora, ktorý povedal: "Nemáme nijaké náznaky, že to mal byť teroristický čin." Televízia dodala, že žiadna z obetí nie je zranená vážne.

 

Verejnoprávne médium RTBF dnes už skôr citovalo nemenované zdroje, podľa ktorých je polícia presvedčená, že incident nie je politicky motivovaný a že útočníčka mala duševné problémy.

 

Belgicko je v stave vysokej pohotovosti od samovražedných bombových útokov z 22. marca na letisko a stanicu metra v Bruseli, keď zahynulo 32 ľudí. K útoku sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies