Polícia v Bratislave sprísni kontroly parkovania na miestach pre invalidov

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 12:27 • 2 min
Polícia v Bratislave sprísni kontroly parkovania na miestach pre invalidov

BRATISLAVA - Bratislavskí mestskí policajti sprísnia kontroly nezákonného parkovania na miestach vyhradených pre ťažko zdravotne postihnutých.

slovakia

left justify in out

Vo februári polícia zaznamenala 114 prípadov nedovoleného parkovania na miestach vyhradených pre invalidov, tento mesiac je počet priestupkov zatiaľ už 68. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy Ľubomíra Miklovičová, kontroly zintenzívnia aj v súvislosti s blížiacim sa Dňom invalidov (21. marca).


Na miestach vyhradených pre invalidov môžu parkovať len tí, ktorí majú preukaz ťažko zdravotne postihnutého a aj parkovací preukaz. Oba doklady vydáva Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. Ako ďalej priblížila Miklovičová, za nedovolené parkovanie na mieste pre invalidov hrozí pokuta až do 150 eur. Auto zaparkované bez povolenia možno odtiahnuť či mu nasadiť "papuču". Väčšinu takýchto priestupkov odhalia mestskí policajti pri pochôdzkach.

 

"Mestská polícia sa však obracia aj na občanov, aby nás v prípade, že na mieste vyhradenom pre ťažko zdravotne postihnutých parkuje vozidlo bez oprávnenia, kontaktovali na linke 159," dodáva Miklovičová.


Medzinárodná federácia telesne postihnutých vyhlásila 21. marec za Deň invalidov v roku 1960. Jeho cieľom je poskytnúť pomoc ľuďom s telesným postihnutím a upozorniť na prekážky, ktorým musia hendikepovaní ľudia v spoločnosti čeliť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies