Polícia v Berlíne zadržala dvoch Turkov podozrivých z terorizmu

NETKY.SK • 16 Január 2015, 09:28 • 2 min
Polícia v Berlíne zadržala dvoch Turkov podozrivých z terorizmu

BERLÍN - Dvoch Turkov zadržala dnes polícia v Berlíne v rámci záťahu proti podozrivým z terorizmu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa prokuratúry čelia dvaja podozriví vo veku 41 a 43 rokov, ako aj ďalší traja muži podozreniam z prípravy závažného násilného činu v Sýrii. Zároveň robili nábor pre teroristické milície organizácie Islamský štát (IS), potvrdila nemecká polícia.

 

Na žiadosť berlínskej prokuratúry polícia prehľadala 11 bytov v mestských častiach Moabit a Wedding. Na záťahu sa zúčastnilo 250 úradníkov a tri komandá osobitného určenia.

 

Zadržaný 41-ročný Ismet D. je samozvaným  "emirom" islamistickej skupiny v mestskej časti Berlín-Tiergarten. Skupina pozostáva predovšetkým z Turkov a ruských občanov čečenského a dagestatského pôvodu.

 

Podozrivý podľa prokuratúry skupinu radikalizoval prostredníctvom vlastnej "islamskej výučby" a pripravoval ju na účasť v džiháde proti "neveriacim" v Sýrii.

 

Ďalší zatknutý, 43-ročný Turek Emin F., bol v skupine zodpovedný za financie a čelí podozreniam, že jej členov podporoval v cestovaní do Sýrie a ponúkal peniaze za vykonanie ťažkých násilných činov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies