Polícia v Belgicku zatkla islamistov, ktorí zhromažďovali ľudí do Sýrie

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 14:42 • 2 min
Polícia v Belgicku zatkla islamistov, ktorí zhromažďovali ľudí do Sýrie

BRUSEL - Belgická polícia uskutočnila v utorok ráno desiatky zásahov proti radikálnym islamistom zhromažďujúcim dobrovoľníkov na boj proti režimu sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada.

slovakia

left justify in out

Polícia vtrhla do 46 domov najmä v Antverpách a provincii Vilvoorde, uviedol hovorca úradu prokurátora pre agentúru AFP. "Polícia zatkla neurčitý počet osôb podozrivých z účasti na aktivitách teroristických skupín," dodal hovorca.

Belgické úrady znepokojili informácie, že približne 80 Belgičanov sa pripojilo k opozičným bojovníkom v Sýrii a snaží sa zabrániť odchodu ďalších. Úrad prokurátora uviedol, že medzi zatknutými osobami v Antverpách je aj známy belgický islamista Fouad Belkacem, hovorca skupiny známej pod menom Šaría4Belgicko, ktorá podporovala zavedenie práva šaría v Belgicku, no ktorá dobrovoľne ohlásila v októbri 2012 ukončenie svojej existencie.
Správa, ktorú vydal začiatkom apríla londýnsky King´s College uvádza, že v Sýrii bojuje od marca 2011 približne 600 osôb zo 14 krajín napríklad zo Švédska, Španielska, Rakúska, Británie a Nemecka. Najväčší kontingent dobrovoľníkov je z Británie, no podľa počtu obyvateľov najväčšie zastúpenie v Sýrii majú Belgicko, Írsko a Holandsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies