Tragédia v Bardejove: Muž poľoval na diviačiu zver, zabil človeka

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 13:39 • 2 min
Tragédia v Bardejove: Muž poľoval na diviačiu zver, zabil človeka

LUKAVICA - Polícia v Bardejove začala trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. K tragickej udalosti došlo 9. júla v katastrálnom území obce Lukavica v Bardejovskom okrese, kde na následky strelného poranenia ľavej nohy zomrel 37-ročný muž pochádzajúci z obce Richvald. TASR o tom dnes informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

slovakia

left justify in out

Telo muža bolo podľa jej slov nájdené počas policajnej pátracej akcie. Pri nebohom bola nájdená aj strelná zbraň. "Následným vyšetrovaním bolo doposiaľ preukázané, že strelné poranenie nebohému mužovi spôsobil 52-ročný muž z obce Lukavica," vysvetlila hovorkyňa.

 

Tento muž počas individuálnej poľovačky s riadne vystaveným povolením na lov dvakrát vystrelil svojou legálne držanou zbraňou. Muž tak konal v domnienke, že strieľa na diviačiu zver.

 

"Lukavičan bol obvinený z trestného činu usmrtenia, momentálne je stíhaný na slobode," uviedla Migaľová.

 

Zákon stanovuje pri tomto čine trestnú sadzbu odňatia slobody až na tri roky.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies