Polícia v Barcelone zatkla desiatky ľudí počas veľkej protidrogovej razie

NETKY.SK • 29 Október 2018, 14:42 • 2 min
Polícia v Barcelone zatkla desiatky ľudí počas veľkej protidrogovej razie

MADRID - Španielska polícia uskutočnila v pondelok rozsiahlu sériu razií, počas ktorej prehľadala 40 bytov a zatkla desiatky ľudí podozrivých z obchodovania s drogami, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Policajná akcia sa začala v pondelok o siedmej ráno a zameriavala sa na razie v bytoch, ktoré sa využívajú na predaj a požívanie heroínu a iných drog. Do akcie sa zapojilo vyše 700 špeciálnych vyšetrovateľov a ďalších 150 príslušníkov miestnej polície. Zadržaných bolo až 47 osôb, informoval španielsky portál El Periodico.

 

Raziám predchádzalo dvojročné vyšetrovanie zamerané na pašerákov dominikánskeho pôvodu, píše El Periodico. Súd v Barcelone celkovo schválil 40 bytových prehliadok v štvrtiach El

Raval a Barrio Gótico nachádzajúcich sa v centre mesta.

 

V Barcelone došlo v posledných rokoch k nárastu kriminality. Miestni obyvatelia tvrdia, že zhoršovanie bezpečnosti súvisí so zvyšovaním počtu nelegálne vlastnených bytov, ktoré sa využívajú na distribúciu a konzumáciu drog - predovšetkým heroínu.

 

Katalánska polícia počas dvoch rokov odhalila už 100 takýchto bytov a zatkla 139 ľudí spojených s obchodovaním s drogami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona