Polícia v Banskobystrickom kraji zaistila množstvo zbraní, nechýbal ani guľomet

NETKY.SK • 18 December 2015, 10:34 • 2 min
Polícia v Banskobystrickom kraji zaistila množstvo zbraní, nechýbal ani guľomet

BANSKÁ BYSTRICA - Množstvo kompletných aj rozobraných dlhých a krátkych strelných zbraní s muníciou a tiež samopaly, pušky, brokovnice, dokonca guľomet, zaistili v týchto dňoch príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v Banskobystrickom kraji.

slovakia

left justify in out

Ako dnes TASR informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Slivka, policajti mali už nejaký čas na muške osoby, ktoré mali v okresoch Brezno a Lučenec zadovažovať, prechovávať a ponúkať na predaj zbrane bez povolenia. Malo ísť o rôzne pištole či revolvery, ale aj útočné pušky a iné zbrane rôznych značiek a kalibru, vrátane munície. Niektoré zbrane boli pôvodne expanzné, avšak neskôr prerobené na streľbyschopné, čím sa automaticky zaradili medzi zakázané. Zbrane sú v súčasnosti predmetom expertízneho skúmania.

 

V utorok 15. decembra vykonala NAKA domové prehliadky a o deň neskôr vyšetrovateľ obvinil päť osôb zo zločinu nedoveleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Jeden z obvinených je stíhaný väzobne, zvyšní štyria na slobode. V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na tri až osem rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies