Polícia uzavrela vyšetrovanie smrti azylanta vo Švédsku: Zranenia si spôsobil sám

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 12:17 • 2 min
Polícia uzavrela vyšetrovanie smrti azylanta vo Švédsku: Zranenia si spôsobil sám

ŠTOKHOLM - Polícia v strednom Švédsku dnes oznámila, že uzavrela vyšetrovanie smrti žiadateľa o azyl z minulého týždňa a vylúčila v prípade spáchanie trestného činu. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý zomrel vo štvrtok 24. marca v zdravotníckom zariadení v Rattviku, utrpel niekoľko bodných zranení. Polícia pôvodne vyšetrovala jeho smrť ako možnú vraždu alebo zabitie, ale zistila, že sa pobodal sám.

 

Tridsiatnik ušiel s rodinou zo Sýrie, do Švédska prišli v septembri 2015. Žili v utečeneckom centre v Rattviku, asi 240 kilometrov od Štokholmu.

 

Tento rok vo Švédsku zaznamenali už štyri smrteľné pobodania u žiadateľov o azyl. Vo Švédsku sa vlani zaregistrovalo rekordných 163.000 žiadateľov o azyl, v dôsledku čoho sú kapacity prijímacích centier a finančné zdroje samospráv napäté.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona