Polícia uzavrela vyšetrovanie korupčnej aféry v českom futbale

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 11:51 • 2 min
Polícia uzavrela vyšetrovanie korupčnej aféry v českom futbale

PRAHA - Vyšetrovanie korupčnej kauzy v českom futbale, ktorá vypukla pred dvoma rokmi, je uzavreté. Ako informoval web idnes.cz, polícia obvinila celkom 22 ľudí, ktorí mali ovplyvňovať aj zápasy prvej a druhej ligy.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdva obvinených stíhajú pre trestný čin podplácania a prijímania úplatku. Jeden človek je tiež obvinený z trestného činu legalizácie príjmov z trestnej činnosti. "V období od novembra 2012 do septembra 2013 malo dochádzať ku kontaktom rôznych ľudí s niektorými hráčmi futbalových klubov či s rozhodcami. Mali im byť ponúkané peniaze od desiatok tisíc korún po sumy vyššie ako jeden milión korún za to, že svojím výkonom na ihrisku ovplyvnia priebeh stretnutia podľa daných inštrukcií," uviedla podľa idnes.cz polícia a dodala: "Ovplyvňovanie malo spočívať najmä v počte strelených gólov jedným mužstvom počas zápasu či v počte strelených gólov jedným mužstvom v stanovenom časovom rozmedzí. Niektorí hráči mali tieto ponuky akceptovať, niektorí ich mali odmietnuť. V niekoľkých prípadoch z uzatvorenej dohody zišlo, keďže na zápas nebol vypísaný stávkový kurz alebo bol vypísaný stávkový kurz nevýhodný."

 

Podľa kriminalistov sa ovplyvňovanie týka troch zápasov prvej ligy, siedmich zápasov druhej ligy, ôsmich zápasov tretej ligy, desiatich zápasov juniorskej ligy, dvoch zápasov domáceho pohára a jedného zápasu ligy staršieho dorastu.

Stávkový škandál v českom futbale prepukol v septembri 2013. Počet obvinených postupne rástol až na súčasných 22 ľudí a ďalších na Slovensku. Stávkarský gang z Ázie totiž cez sprostredkovateľa ovplyvňoval zápasy v českom aj slovenskom futbale.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies