Polícia uzavrela vyšetrovanie bývalého vicežupana Nitry

NETKY.SK • 7 Január 2015, 12:58 • 2 min
Polícia uzavrela vyšetrovanie bývalého vicežupana Nitry

BRATISLAVA - Po viac ako dvoch rokoch polícia uzavrela vyšetrovanie machinácie pri verejnom obstarávaní, do ktorej mal byť zaplatený bývalý nitriansky podpredseda samosprávneho kraja Vladislav Borík.

slovakia

left justify in out

Pre Aktuálne.sk to potvrdili zástupca šéfa Národnej kriminálnej agentúry Martin Krčmárik aj šéf agentúry Daniel Goga. "Vyšetrovanie bolo ukončené návrhom na podanie obžaloby," povedal Krčmárik. Keď kauza v roku 2012 vypukla, policajný prezident Tibor Gašpar vysvetľoval, že súťaže kraja mali byť pripravené tak, aby skončili v rukách vopred dohodnutého víťaza. Práve Vladislav Borík mal mať na starosti zabezpečenie nového sídla kraja. Vicežupan po prepuknutí kauzy odišiel z funkcie aj zo Smeru. 

 

Pre médiá sa už niekoľkokrát vyjadril, že sa necíti byť vinný. Avizoval však ochotu uzavrieť dohodu o vine a treste. "K naplneniu zmlúv o verejnom obstarávaní ani nedošlo a kraju nebola spôsobená ani centová škoda," citoval zase jeho slová denník Plus Jeden Deň.

 

Okrem bývalého vicežupana v kauze figuruje aj meno vtedajšieho šéfa úradu samosprávneho kraja a bývalej vedúcej verejného obstarávania. Hrozí im sedem až 12 rokov za mrežami. Obvinení sú aj štyria podnikatelia, píše na záver dnes portál Aktuálne.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies