Polícia uzavrela oblasť v letovisku, kde zmizla Madeleine McCannová

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 10:35 • 2 min
Polícia uzavrela oblasť v letovisku, kde zmizla Madeleine McCannová

LONDÝN - Polícia, vyšetrujúca záhadné zmiznutie Madeleine McCannovej, zapečatila rozsiahlu, krovinami porastenú oblasť v portugalskom letovisku Praia da Luz, v ktorom sa trojročná Britka v roku 2007 stratila. Oznámila to dnes stanica BBC.

slovakia

left justify in out

V máji tohto roku vyšetrovatelia Scotland Yardu oznámili, že sedem rokov trvajúce pátranie smeruje do fázy "dôležitej fázy operačnej aktivity". Podľa informácií stanice BBC sa uvedená fáza už začala, s čím súvisí aj uzavretie lokality v letovisku Praia da Luz neďaleko Algarve na juhu Portugalska. 

 

Na miesto dorazili aj policajti so služobnými psami. Podľa nemenovaných zdrojov citovaných BBC polícia pravdepodobne využije aj georadar, ktorý bude v zapečatenej zóne hľadať stopy "narušenej" pôdy.

 

O prehľadanie lokality, podobne ako dvoch ďalších na území Portugalska, požiadal britský Scotland Yard. Portugalským policajtom budú zrejme pri prieskume oblasti, nachádzajúcej sa v blízkosti ľudských obydlí, asistovať aj britskí kolegovia. 

 

Madeleine sa stratila 3. mája 2007 krátko pred svojimi štvrtými narodeninami z dovolenkového apartmánu v Praia da Luz, kým jej rodičia večerali v blízkej reštaurácii. Rodina McCannovcov rozbehla rozsiahlu medzinárodnú kampaň na nájdenie dieťaťa, doteraz však ich úsilie bolo neúspešné.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona