Polícia už začala pre tragický požiar, pri ktorom zahynul iba päťročný chlapec, trestné stíhanie

NETKY.SK • 24 Február 2017, 13:15 • 2 min
Polícia už začala pre tragický požiar, pri ktorom zahynul iba päťročný chlapec, trestné stíhanie

SLANEC – V súvislosti so štvrtkovým (23. 2.) požiarom prístavby rodinného domu v obci Slanec (okr. Košice-okolie) začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví.

slovakia

left justify in out

Pri požiari zomrel päťročný chlapec, jeho 18-ročný brat utrpel ťažké zranenie. Informovala o tom dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Požiar vypukol v murovanej prístavbe za rodinným domom na Parkovej ulici ráno okolo 7.50 h z doposiaľ nezistených príčin. V tom čase vo vnútri spali dvaja bratia. Požiar uhasili hasiči z Bidoviec a Košíc krátko po 9.00 h.

 

"Zisťovateľ príčin požiaru z Hasičského a záchranného zboru, ako aj expert Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru Košice k príčinám vzniku požiaru uviedli, že požiar vznikol pravdepodobne v dôsledku manipulácie s otvoreným ohňom, pričom nevylúčili ani možnosť vzniku aj od neuhasenej cigarety," uviedla Mésarová.

 

Na prístavbe vznikla celková škoda vo výške zhruba 10.000 eur. Bližšie okolnosti, ako aj presná príčina vzniku požiaru, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies