Polícia už má pokyn prokurátora o zastavení stíhania exkonateľa MH Development

NETKY.SK • 29 December 2014, 12:48 • 2 min
Polícia už má pokyn prokurátora o zastavení stíhania exkonateľa MH Development

BRATISLAVA - Policajný vyšetrovateľ už má k dispozícii rozhodnutie prokurátora o zastavení stíhania bývalého konateľa spoločnosti MH Development Ladislava Košeckého.

slovakia

left justify in out

 Agentúre SITA to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. To, čo prokurátor žiada od vyšetrovateľa, Slivka nespresnil. „Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry považuje pokyn prokurátora za internú záležitosť vyšetrovania predmetného skutku, preto bližšie informácie k tejto otázke nie je možné poskytnúť,“ uviedol.

 

Voči Ladislavovi Košeckému bolo vznesené obvinenie v novembri pre prečin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Dôvodom bolo okrem iného, že si zaplatil pokuty od výboru pre nezlučiteľnosť funkcií z peňazí štátnej firmy. Minister hospodárstva Pavol Pavlis ho odvolal po tom, ako si dal preveriť medializované informácie o zmluve o nájme vozidla spoločnosti MH Development s obchodnou spoločnosťou Mertimex, v ktorej je Ladislav K. jediným spoločníkom. Vyšetrovateľ zatiaľ opätovne obvinenie nevzniesol, informoval Slivka. 

 

Minister vnútra Robert Kaliňák si nemyslí, že prípad bývalého konateľa obchodnej spoločnosti MH Development Ladislava Košeckého pôjde do stratena. Reagoval tak 17. decembra na informáciu portálu Aktuálne.sk, že prokuratúra zrušila obvinenie voči Ladislavovi Košeckému ako predčasne vydané a bez náležitého objasnenia všetkých skutkových okolností. "Myslíme si, že došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu,“ zdôraznil vtedy minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona