Polícia úspešne zakročila proti dílerom drog, môžu dostať až 15 rokov!

NETKY.SK • 17 Október 2014, 14:35 • 2 min
Polícia úspešne zakročila proti dílerom drog, môžu dostať až 15 rokov!

BRATISLAVA - Policajti boli úspešní a podarilo sa im zadržať a obviniť dvoch dílerov drog.

slovakia

left justify in out

Ako informoval agentúru SITA Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie Kancelária prezidenta Policajného zboru, policajti Národnej kriminálnej agentúry zadržali 43-ročného Ivana D. z Banskej Bystrice, podozrivého z dílerstva pervitínu, 3-metylmetkatinónu (3-MMC), 4-metyletkatinónu (4-MEC) a mefedrónu, ktorý pôsobil v Žilinskom a Banskobystrickom kraji. Tento muž sa podľa polície dlhodobo zaoberal predajom drog, na ktorých ukrývanie využíval rôzne objekty, najmä čiernu stavbu chaty v okrese Banská Bystrica. Na odovzdanie drog využíval aj tzv. mŕtve schránky, aby bol minimalizovaný osobný kontakt s užívateľmi drog alebo ďalšími dílermi. Pervitín podľa polície riedil syntetickými katinónmi, ktoré majú vo všeobecnosti stimulačné účinky a sú cenovo dostupnejšie ako pervitín. Po tom, ako ho policajti zadržali a urobili domovú prehliadku a prehliadku motorového vozidla, zaistili omamné a psychotropné látky v hodnote približne 15 000 eur, veci na uskladnenie drog a manipuláciu s nimi (misky, váhy) a hotovosť 14 740 eur. Ivan D. je vo väzbe a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov.

 

Vo väzbe je aj 27-ročný Marek Ď, ktorý je podozrivý z pestovania a dílerstva marihuany. Mladý muž pôsobil v Novozámockom a Komárňanskom okrese. Pri domovej prehliadke policajti našli 19 polovysušených rastlín marihuany, sedem zelených rastlín marihuany a jednu dávku metamfetamínu. Podozrivý sa podľa polície dlhodobo zaoberal pestovaním marihuany a na ukrývanie drog využíval rodinný dom v obci Svätý Peter v okrese Komárno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies