Polícia uskutočnila v Bruseli ďalších päť razií v pátraní po džihádistoch

NETKY.SK • 2 December 2015, 15:25 • 2 min
Polícia uskutočnila v Bruseli ďalších päť razií v pátraní po džihádistoch

BRUSEL - Belgická federálna prokuratúra oznámila, že dnes dopoludnia došlo k piatim novým domovým prehliadkam na území belgickej metropoly. Policajné razie majú súvislosť s pátraním po dvoch belgických atentátnikoch, ktorí sa zúčastnili na útokoch v Paríži z 13. novembra.

slovakia

left justify in out

Policajné razie sa dnes ráno konali v bruselských štvrtiach Molenbeek-Saint-Jean a Saint-Josse, ktoré sú známe vysokým počtom moslimských prisťahovalcov. Federálna prokuratúra oznámila, že dvoch ľudí zadržali a odviedli na výsluch, ich identitu však neprezradila.

 

Štyri z dnešných razií boli zamerané na okruh známych Mohameda Abriniho. Ide o muža, ktorého videli v spoločnosti Salaha Abdeslama dva dni pred útokmi v Paríži. Na Abriniho, ktorý je na úteku, vydali medzinárodný zatykač.

 

Piata policajná razia bola zameraná na Ahmeda Dahmaneho. Ide o občana Belgicka, ktorého zatkli v Turecku pred desiatimi dňami a ktorý je pod dozorom tureckých úradov. Úrady majú podozrenie, že Dahmane sa mohol zúčastniť na príprave útokov v Paríži, že vykonal potrebný prieskum, ktorý atentátnikom pomohol uskutočniť ich ciele.

 

Razie sa skončili bez akýchkoľvek incidentov. Polícia zhabala niekoľko dôkazových materiálov, bližšie podrobnosti zatiaľ neboli zverejnené.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona