Polícia uskutočnila domovú prehliadku na parížskom predmestí

NETKY.SK • 16 November 2015, 08:16 • 2 min
Polícia uskutočnila domovú prehliadku na parížskom predmestí

PARIS - Pri pátraní po páchateľoch teroristických útokov v Paríži uskutočnila francúzska polícia v nedeľu neskoro večer domovú prehliadku na parížskom predmestí Bobigny. S odvolaním sa na francúzske médiá o tom v noci na dnes informovala agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa svedka policajti okrem toho hovorili so susedmi. Bližšie podrobnosti o domovej prehliadke a jej výsledkoch nie sú zatiaľ známe.

 

Španielske noviny El País na svojej webovej stránke informovali, že francúzske vyšetrovacie orgány upozornili príslušné španielske miesta na to, že podozrivý, po ktorom vyhlásili medzinárodné pátranie, mohol utiecť do Španielska.

 

Podľa správy bolo Španielsko rovnako ako Belgicko prostredníctvom informačného systému schengenského priestoru varované pred možným príchodom 26-ročného Salaha Abdeslama. Jeho útek do Španielska je však "len možnosťou".

 

Salah podľa francúzskych médií v sobotu ráno kontrolovali policajti v severofrancúzskom meste Cambrai v rámci sprísnených bezpečnostných opatrení - teda len niekoľko hodín po útokoch v Paríži z piatkového večera. V jeho aute sedeli ďalší dvaja cestujúci, vozidlo však pustili ďalej. Salahov brat patril k samovražedným atentátnikom v parížskom kultúrnom centre Bataclan, v ktorom zahynulo takmer 90 ľudí. Jeho ďalšieho brata zadržali v sobotu v Belgicku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona