Polícia upravila počet obetí nehody vlaku na 78, konečné číslo môže byť vyššie

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 14:13 • 2 min
Polícia upravila počet obetí nehody vlaku na 78, konečné číslo môže byť vyššie

SANTIAGO DE COMPOSTELA - Polícia skúmajúca pozostatky obetí železničného nešťastia v Španielsku znížila bilanciu zabitých z 80 na 78. Uviedla tiež, že tento počet sa môže zmeniť počas identifikácie častí tiel, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zástupca španielskej polície povedal, že k zmene bilancie obetí došlo, keď forenzní experti zistili, že niektoré časti tiel patria k sebe. Polícia stále pracuje na identifikovaní pozostatkov, ktoré podľa predpokladov patria šiestim ľuďom. Rušňovodič vlaku bol dnes naďalej v nemocnici a policajti ho vypočujú, avšak podľa oznámenia tak neurobia dnes.

Vyšetrovatelia si medzitým podľa hovorkyne miestneho súdu prevzali "čierne skrinky" rýchlovlaku, ktorý sa vykoľajil pri meste Santiago de Compostela na severozápade Španielska po tom, ako príliš vysokou rýchlosťou vošiel do zákruty.

Zariadenia podobné čiernym skrinkám zaznamenávajú údaje ako rýchlosť, vzdialenosti a brzdenie vlaku a sú podobné záznamníkom letových údajov v lietadlách, uviedla AP. Nie je jasné, ako dlho ich analýza potrvá.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies