Polícia upozorňuje na množiace sa prípady krádeží lyžiarskeho výstroja

NETKY.SK • 11 Január 2012, 14:00 • 2 min
Polícia upozorňuje na množiace sa prípady krádeží lyžiarskeho výstroja

Polícia upozorňuje na množiace sa prípady krádeží lyžiarskeho výstroja

slovakia

left justify in out

img

Liptovskí policajti zaregistrovali v minulých dňoch viacero prípadov krádeží lyžiarskeho výstroja najmä z úložných priestorov zaparkovaných áut. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Žiline preto upozorňuje lyžiarsku verejnosť na väčšiu ostražitosť pri zabezpečení a ochrane svojich vecí.
Štyri páry lyží, palice a dve prilby v uzamykateľnom strešnom boxe spolu za viac ako 2.130 eur zmizli zo zaparkovaného auta v katastri obce Pribylina. Obdobným spôsobom odcudzil neznámy páchateľ dva páry lyží za 800 eur neďaleko Liptovskej Mary. Japonskému turistovi ukradli z lyžiarne hotela v Jasnej po vylomení uzamykateľnej skrinky dva snowboardy v hodnote najmenej 1.590 eur.
„Lyžiarska sezóna je v plnom prúde. V našom regióne je z tohto pohľadu hneď niekoľko lokalít doslova medzinárodného významu, ktoré vyhľadáva množstvo domácich i zahraničných návštevníkov. Policajné hliadky venujú lyžiarskym strediskám zvýšenú pozornosť,“ zdôraznila hovorkyňa žilinského KR PZ Jana Balogová s tým, že napriek tomu evidujú množiace sa prípady krádeží.
Lyžiarsky výstroj netreba podľa nej nechávať zbytočne bez dozoru ani na svahu. „Neustále tiež opakujeme, že autá nie sú nedobytné trezory či výklady. Ak sa dá, oplatí sa ich radšej parkovať na strážených a osvetlených parkoviskách. Keď už niečo zmizne, pri pátraní nám môže významne pomôcť nenápadné označenie vecí či uchovaný doklad od tovaru,“ dodala hovorkyňa KR PZ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona