Polícia upozorňuje vodičov v Bratislavskom kraji na riziko šmyku

NETKY.SK • 13 Február 2013, 12:23 • 2 min
Polícia upozorňuje vodičov v Bratislavskom kraji na riziko šmyku

Polícia upozorňuje vodičov v Bratislavskom kraji na riziko šmyku - Doprava V priebehu dnešného predpoludnia riešili dopravní policajti na cestách Bratislavského kraja jednu dopravnú nehodu a desať škodových udalostí. Vodičov upozorňujú na nebezpečenstvo š

slovakia

left justify in out

imgV priebehu dnešného predpoludnia riešili dopravní policajti na cestách Bratislavského kraja jednu dopravnú nehodu a desať škodových udalostí. Vodičov upozorňujú na nebezpečenstvo šmyku i na vytváranie snehových jazykov na diaľniciach D1 a D2.
      "Vzhľadom k hustému sneženiu i silnému vetru polícia vyzýva vodičov, aby zvýšili pozornosť za volantom," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave František Peczár. Dodal, že hoci sú cesty v Bratislavskom kraji zjazdné, vytvára sa na nich kašovitá vrstva snehu a hrozí nebezpečenstvo šmyku. "Na diaľnici D1 a D2 sa zasa v dôsledku nárazového vetra začínajú vytvárať snehové jazyky a záveje," informoval Peczár.
      Polícia preto vyzýva vodičov, aby prispôsobili jazdu aktuálnym poveternostným podmienkam. "Najčastejšími príčinami dopravných nehôd a škodových udalostí pri takomto počasí bývajú totiž práve neprispôsobenie rýchlosti a nedodržanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami," uviedol Peczár.
      Dodal, že počas utorka 12. februára zaznamenali v Bratislavskom kraji 11 dopravných nehôd a 33 škodových udalostí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies