Polícia upozorňuje vodičov na zmenenú situáciu na cestách

NETKY.SK • 27 November 2015, 11:04 • 2 min
Polícia upozorňuje vodičov na zmenenú situáciu na cestách

POPRAD – Polícia aj tento rok upozorňuje nielen vodičov na Spiši na zmenené podmienky na cestách. Príjemné jesenné počasie vystriedali mínusové teploty, prvý sneh a šmykľavé cesty predstavujú každoročne pre motoristov riziko.

slovakia

left justify in out

„Vodiči by mali prispôsobiť rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, zvýšiť opatrnosť a myslieť na to, že cesta je šmykľavejšia a brzdná dráha je dlhšia, aby sa tak vyhli prípadným vážnejším dopravným nehodám,“ varuje prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

 

Ako informoval, doteraz v rámci celého Prešovského kraja evidujú dvadsať škodových udalostí. Samozrejmosťou sú podľa jeho slov zimné pneumatiky, bez ktorých by už na cestu vodiči vyrážať nemali. Pred jazdou by si tiež mali vodiči očistiť vozidlá od snehu, aby prípadne nespôsobovali škodu a nepríjemnosti vodičom a vozidlám jazdiacim za nimi. Džobanik tiež upozornil na ľad, ktorý sa môže tvoriť na niektorých úsekoch či v zákutiach. „V blízkosti vodných plôch, potokov i mostov sa môžu na krajniciach vytvárať aj menšie ľadové plochy,“ varoval krajský policajný hovorca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies