Polícia upozorňuje na výskyt falošných bankoviek

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 18:07 • 2 min
Polícia upozorňuje na výskyt falošných bankoviek

TRNAVA - Polícia obvinila zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov dvoch mužov z Trnavy vo veku 28 a 30 rokov. V týchto dňoch si medzi sebou odovzdali falošnú bankovku v hodnote 50 eur.

slovakia

left justify in out

Po dohode išiel mladší z dvojice do trafiky pred nákupným centrom v Trnave a vypýtal si cigarety, hoci vedel, že bankovka nie je pravá. Predavačke podal peniaze a tá ihneď preverila vizuálne jej pravosť. Jej pochybnosti potvrdil aj prístroj na overovanie bankoviek. Žena kontaktovala políciu a muž z miesta utiekol. Informovala krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

 

Ako povedala, expertízne skúmanie pracovníkov Národnej banky Slovenska potvrdilo, že ide o falzifikát stupňa 3. „Oboch mužov polícia zadržala, obvinila a spracovala návrh na ich väzobné stíhanie. Na základe rozhodnutia súdu sú obaja muži stíhaní väzobne. V zmysle zákona im hrozí strata slobody na sedem až desať rokov,“ konštatovala.

 

Polícia upozorňuje občanov a menších predajcov nielen, aby boli pri platbe opatrní. Nie je vylúčený, najmä v Trnave a v blízkom okolí, ďalší výskyt falošných bankoviek. „Odporúčame, aby občania každú bankovku preverili veľmi jednoduchým spôsobom a to hmatom, pohľadom, prípadne naklonením. Vždy je na mieste overovať viacero ochranných prvkov. Ak zistíte, že bankovka alebo minca je podozrivá alebo falšovaná, ihneď kontaktujte políciu,“ zdôraznila Linkešová.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies