Polícia upozorňuje na štvrtkové protesty! Uskutočnia sa súčasne na dvoch miestach

NETKY.SK • 4 August 2021, 20:29 • 2 min
Polícia upozorňuje na štvrtkové protesty! Uskutočnia sa súčasne na dvoch miestach

BRATISLAVA - Bratislavská polícia vyzýva občanov, ktorí sa neplánujú zúčastniť na verejných zhromaždeniach vo štvrtok 5. augusta v Bratislave, aby sa vyhli miestam ich konania.

slovakia

left justify in out

Polícia apeluje aj na vodičov, aby sa tiež vyhli týmto miestam a rešpektovali pokyny polície. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

 

Okrem toho vyzval občanov, ktorí sa chcú zúčastniť na zhromaždeniach, aby nenarúšali verejný poriadok a neporušovali svoje povinnosti vyplývajúce zo všeobecne záväzných právnych predpisov. Podľa doterajších informácií by sa mali na území hlavného mesta SR konať dve verejné zhromaždenia, jedno oznámené a druhé zatiaľ nie je potvrdené, ale o mieste konania protestu sa už tiež vie. K účasti sú občania podnecovaní prostredníctvom sociálnych sietí.

 

img


KR PZ v Bratislave v súvislosti s týmito verejnými zhromaždeniami pripravuje bezpečnostné opatrenie. "Verejný poriadok bude zabezpečovať dostatočný počet policajtov, či už z radov poriadkovej, dopravnej, ako aj kriminálnej polície. Tak ako aj pri iných zhromaždeniach, aj pri týchto bude polícia postupovať v súlade so zákonom," uviedol Michal Szeiff.

 

Situáciu v cestnej premávke budú monitorovať dopravní policajti. Dodal, že v prípade narušenia verejného poriadku alebo páchania inej protiprávnej činnosti využije polícia intervenčný zásah poriadkových jednotiek voči osobám, ktoré sa takýchto konaní budú dopúšťať.

 

Hovorkyňa Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy Barbora Krajčovičová skonštatovala, že oproti minulotýždňovému protestu bude výkon služby mestskej polície v rámci bezpečnostného opatrenia výrazne posilnený.

 

img

 

"Mestskí policajti budú dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku v oblasti protestu ale aj na ďalších miestach, kde je predpoklad zhromažďovania väčšieho počtu ľudí," priblížila.

 

Podobne ako štátna polícia  aj tá mestská je pripravená v prípade narušenia verejného poriadku či páchaniu protiprávnej činnosti zasiahnuť. Zároveň posilňujú monitoring verejných priestorov prostredníctvom mestského kamerového systému, ktorých zábery umožnia hliadkam efektívne reagovať a zasiahnuť na miestach, kde vznikajú konfliktné situácie.

 

img

 

Tieto zábery pomôžu spätne dohľadať a identifikovať páchateľov. Účastníkov protestu vyzývajú, aby svoj názor vyjadrili v pokoji a zdržali sa aktivít, ktoré strpčia život ľuďom v Bratislave.

 

Avizované miesta protestov 

Jeden z avizovaných protestov by sa mal začať vo štvrtok o 8:00 na Hodžovom námestí pred Grasalkovičovým palácom. Druhý protest by sa mal začať vo štvrtok ráno pred Úradom vlády SR na Námestí slobody.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona