Polícia upozorňuje na nepravdivé predvolania na výsluch

NETKY.SK • 9 Február 2015, 16:43 • 2 min
Polícia upozorňuje na nepravdivé predvolania na výsluch

BRATISLAVA - Polícia v Bratislavskom kraji upozorňuje ľudí na nepravdivé predvolania na výsluch.

slovakia

left justify in out

Predvolania sú v poslednom období zasielané prostredníctvom e-mailu pod hlavičkou Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave od dosiaľ nezisteného odosielateľa. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová s tým, že zasielanie takýchto predvolaní zaznamenali v súvislosti s nákupmi motorových vozidiel v internetovom bazári.

 

V inzeráte je spravidla uvedený len e-mailový kontakt, cez ktorý prebieha aj ďalšia komunikácia s prípadným záujemcom. Ak občan prejaví záujem o inzerované motorové vozidlo, predávajúci mu spravidla zašle číslo účtu v banke, na ktorý požaduje na znak seriózneho záujmu o vozidlo zaslať zálohu. V ďalšej komunikácií je kupujúci spravidla informovaný, že vozidlo mu bude dodané prepravnou spoločnosťou a zároveň vyzvaný k uhradeniu s tým spojených colných poplatkov. V prípade, ak zálohu či poplatky záujemca neuhradí, inzerent mu v úmysle vylákať poskytnutie neoprávnených finančných prostriedkov prostredníctvom e-mailu zašle predvolanie na výsluch pod hlavičkou Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. 

 

Podľa Považanovej ide však o predvolania, v ktorých absentujú obsahové i formálne náležitosti. "Okrem označenia orgánu činného v trestnom konaní alebo súdu musí predvolanie obsahovať aj označenie predvolávanej osoby v rozsahu meno, priezvisko, deň a miesto narodenia, bydlisko, prípadne iné údaje, aby predvolávaný nemohol byť zamenený s inou osobou. Rovnako tak musí byť z predvolania zrejmé, či orgán činný v trestnom konaní predvoláva osobu obvinenú či osobu svedka," dodala Považanová. Polícia preto upozorňuje občanov, aby na takéto predvolania nereagovali a v žiadnom prípade po ich prijatí neplatili inzerentom požadované platby. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies