Polícia upozorňuje na falošné zbierky

NETKY.SK • 27 Október 2018, 10:50 • 2 min
Polícia upozorňuje na falošné zbierky

PREŠOV - Prešovská mestská polícia varuje pred falošnými zbierkami. Tie v poslednom období zaznamenali na území mesta. Polícia upozorňuje, že ide o konanie podvodníkov, ktorí takto zneužívajú dobročinnosť ľudí.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA o tom informovala tlačový referent Mestského úradu v Prešove Milan Grejták, v ostatnom období mestská polícia opäť zaznamenala na území mesta, hlavne v okolí nákupných centier, občanov z iných štátov, ktorí pod zámienkou pomoci pre nepočujúcich vykonávajú falošné zbierky.

 

„Okoloidúcim predkladajú hárky označené logami, ktoré majú vzbudzovať dôveryhodnosť a na tomto základe sa snažia vylákať peniaze,“ upozornil Grejták.

Zároveň dodal, že všetky zaregistrované zbierky si môže verejnosť overiť na internetovej stránke www.vs.sk/vz. „V prípade, že sa stretnete so zbierkou, na ktorú máte podozrenie, že je nelegálna, oznámte to na tiesňovej linke mestskej polície číslo 159,“ dodal Grejták.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies