Polícia upozorňuje na stránku, na ktorej sa dozviete, kedy vás mocnosti plánujú začipovať

NETKY.SK • 7 Január 2021, 12:16 • 2 min
Polícia upozorňuje na stránku, na ktorej sa dozviete, kedy vás mocnosti plánujú začipovať

BRATISLAVA - Policajný zbor tiež informuje o tom, koľko priestupkov a trestných činov v súvislosti s pandémiou zaevidovala v roku 2020.

slovakia

left justify in out

Policajný zbor SR upozorňuje verejnosť na stránku „micro-chip.site“, na ktorej si po zadaní mena môžu osoby „overiť, či sú začipované“, respektíve kedy budú.

 

Ako ďalej policajti informujú na webe Hoaxy a podvody - Polícia SR, keď na stránke zadali fiktívne meno Karol Korona, ktorého podľa výsledku čaká čipovanie do konca roku 2025. Rovnaký dátum podľa polície vyšiel aj iným vymysleným menám.


Polícia dôrazne dodáva, že síce sa na existencii stránky mnohí ľudia pobavia, mohla vzniknúť aj za účelom zneužitia osobných údajov.Stránka totiž zbiera skutočné mená. Ako ďalší dôvod polícia vidí snahu o podporu šírenia dezinformácií súvisiach s kronavírusom a to najmä s očkovaním. 

 

img

 

Prejdime teraz k vážnejšej téme. Polícia informovala aj o štatistikách týkajúcich sa porušenia zákona. Od začiatku prvej vlny pandémie koronavírusu do 31. decembra 2020 zaznamenala polícia 38 311 prípadov.

 

Porušenie karantény sa potvrdilo v 2 029 z 5 396 preverovaných prípadov. Dočasný policajný prezident Peter Kovařík na dnešnej tlačovej konferencii doplnil, že v súvislosti so zákazom otvorenia prevádzok preverovali 3 633 prípadov a porušenie nariadenia zistili v 566 z nich. Povinnosť nosiť rúško nedodržalo 5 065 ľudí z kontrolovaných 6 874.

 

img

 

Upozornenie 

 

Kovařík tiež zdôraznil, že od stredy 6. januára sú na celom území Slovenskej republiky zvýšené policajné kontroly, ktoré sú na hraniciach okresov či na miestach, kde sa zhromažďujú ľudia.

 

Vyzval občanov, aby zvážili potrebu vychádzať, ak platí zákaz vychádzania. Ak tak robia, majú to robiť v súlade so zákonom. Doplnil, že polícia kontroluje napríklad potvrdenia od zamestnávateľa, ale aj ďalšie doklady.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona