Polícia ukončila vyšetrovanie v prípade vraždy z roku 1998

NETKY.SK • 11 Január 2012, 13:56 • 2 min
Polícia ukončila vyšetrovanie v prípade vraždy z roku 1998

Polícia ukončila vyšetrovanie v prípade vraždy z roku 1998

slovakia

left justify in out

img

Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite navrhuje z vraždy obžalovať 44-ročnú Evu P. z Bratislavy. Z trestného činu vraždy Ladislava C. z Trenčína, ktorej sa mala dopustiť v roku 1998 ju vyšetrovateľ úradu obvinil v auguste minulého roka. V týchto dňoch vyšetrovanie ukončil s návrhom na podanie obžaloby. V prípade dokázania viny hrozí Eve P. trest odňatia slobody na 12 až 15 rokov alebo výnimočný trest. Stíhaná je väzobne, po tom, čo ju Okresný súd v Trenčíne vzal 12. augusta minulého roka do vyšetrovacej väzby.

Po nezvestnom Ladislavovi C. z Trenčína polícia pátrala od 2. júla 1998, kedy jeho nezvestnosť na polícii nahlásila práve Eva P. V tom čase s ním žila ako jeho družka v rodinnom dome v Trenčíne v spoločnej domácnosti.

Polícia telo nezvestného (ostatky tela) Ladislava C. našla 24. septembra 2010. V priebehu vyšetrovania polícia získala dôkazy, na základe ktorých vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite v auguste minulého roka obvinil Evu P. z Bratislavy z trestného činu vraždy. Podľa policajných zistení Eva P. 28. júna 1998 v úmysle získať majetkový prospech, z bezprostrednej blízkosti jeden krát strelila Ladislava C. revolverom do oblasti záhlavovej kosti. Následne oslovila Petra Č. z Bratislavy (v tom čase jedného z čelných predstaviteľov zločineckej skupiny „Sýkorovci“) s požiadavkou o odstránenie tela poškodeného. On mal touto vecou poveriť Jozefa K. (v tom čase so svojou kriminálnou skupinou „Ošovcov“ pôsobil v Dubnici nad Váhom). Jozef K. spoločne s členmi jeho skupiny telo poškodeného naložili do vozidla a odviezli do katastra obce Malé Nosice v púchovskom okrese. Tam ho uložili do vopred vykopaného ilegálneho hrobu.

V týchto dňoch vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite vyšetrovanie ukončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby. V prípade dokázania viny hrozí Eve P. trest odňatia slobody na 12 až 15 rokov alebo výnimočný trest (podľa Trestného zákona účinného v čase spáchania skutku).

Zdroj: PPZ SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona