Polícia ukončila vyšetrovanie I. Matoviča v kauze Belize, navrhne jeho obžalobu

NETKY.SK • 14 August 2017, 17:06 • 2 min
Polícia ukončila vyšetrovanie I. Matoviča v kauze Belize, navrhne jeho obžalobu

BRATISLAVA - Policajný vyšetrovateľ v kauze ohovárania premiéra Roberta Fica skonštatoval, že vyšetrovanie je skončené a jeho výsledky označil za postačujúce na podanie návrhu na obžalobu.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej pre agentúru SITA uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl, v zákonnej lehote zároveň umožnil procesným stranám preštudovať spis a podať návrhy na doplnenie dokazovania. "Následne bude vyšetrovanie ukončené podľa § 209 Trestného poriadku predložením spisu prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby. V súčasnosti ale nie je možné uviesť predpokladaný termín podania návrhu na podanie obžaloby," dodal Wäldl.

V prípade trestného činu ohovárania predsedu vlády Roberta Fica v kauze takzvaného účtu na Belize je obvinený opozičný poslanec Igor Matovič. Ten v júli 2015 vyhlásil, že mu anonymný zdroj oznámil, že premiér má s manželkou v stredoamerickom štáte Belize prostredníctvom schránkovej firmy uložených viac ako 600 miliónov dolárov.

 

Predseda vlády na následnej tlačovej besede tvrdenia poprel s tým, že Matovičove výroky nesú znaky trestného činu ohovárania. Prípadom sa začala zaoberať polícia, pričom Matoviča aj obvinili, Obvinenie však v decembri 2016 zrušil prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry. Stíhanie podľa medializovaných informácií obnovili po pokyne z Generálnej prokuratúry SR.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona